COLOMBIA Sebastian Ramirez (maracuja) - filter

Profil - marakuja, jogurt, žltý melón, krémové plné telo a sloadkosť

Farmár - Sebastian Ramirez
Farma - Finca El Placer
Oblasť - El Eje Cafetero, Quindio
Odrody - Caturra
Spracovanie - fermentované so žltým ovocím
Nadmorská výška – 1500 - 1744 mnm

Opäť v ponuke ale tentokrát iná odroda, no stále neopakovateľná chuť

Variant:
€17,50 €55 od €17,50
Dostupnosť: Skladom Skladom Zvoľte variant
COLOMBIA Sebastian Ramirez (maracuja) - filter
maracuja
Tip
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý druhý deň
Doprava zdarma
nad 40€ SR a 50€ ČR
Osobný odber
v kaviarni - Trnavská cesta 25A, BA
Cez 10 000 výdajných miest
po celom Slovensku a ČR

Podrobný popis

Farma Finca El Placer patrí Sebastiánovi Ramirézovi, štvrtej generácii pestovateľov kávy. Rodinnú farmu vedie viac ako desať rokov. Sebastián používa suché, premyté aj polopremyté procesy spracovania kávy a všetky odrody prechádzajú karbonickou maceráciou. Na farme sa snaží minimalizovať spotrebu vody, takže od klasických premytých procesov sa na farme ustupuje. Vo svojej snahe maximalizovať chuťový potenciál každej odrody robí Sebastián krok vpred tým, že sa snaží zachovať čo najväčšiu časť kávových čerešní počas fermentácie.

Zber a triedenie čerešní odrody castillo spracovanými fermentáciami s názvom „Yellow fruits“ v piatich krokoch:
1. Ručný zber čerešní (95 % zrelých, 5 % polozrelých).
2. Anaeróbne kvasenie v 200-litrových tankoch počas 120 hodín pri konštantnej teplote 18 °C. 18 °C + vínne kvasinky.
3. Nasleduje odlupovanie kávy a pokračuje sa v tentoraz už karbanickej macerácii po dobu 72 hodín, pretože sa vstrekuje CO2.
4. V tejto fáze do tankov príde dehydratované ovocie + ovocná glukóza. („Yellow fruits“ – žlté ovocie ako je napríklad makaruja a mango)
5. Kontrola pri sušení kávy pri teplote 40 °C v sušičke. Fáza sušenia prebieha po dobu približne 5 dní. (Všetky sušenia prebieha pomaly a kontrolovane). Konečná fáza je balenie do vriec a stabilizácia kávy (cca 15 dní).