BRAZIL Rafael Vinhal Blend - espresso
Profil - mrkvový koláč, perník, maslo, čokoláda
Farmár - Rafael Vinhal
Farma - Fazenda Estrela a Fazenda Recanto
Veľkosť farmy - 200ha
Oblasť - Cerrado Minerio, Minas Gerais
Odrody - blend
Spracovanie - Natural
Nadmorská výška – 980-1600 mnm
Podrobný popis
Ak si dobre pamatáte, túto Brazíliu na espresso sme mali aj pred rokom. Alfonso Vinhal, Rafaelov otec, robí svoju prácu naozaj výborne. Tento lot odkazuje na dlhoročnú tradíciu s produkciou kávy na rodinnej farme Vinhal Cafés Artesanais. Zmes odrôd Yellow a Red Catuai, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12 je spracovaná klasickou suchou metódou. Teda, zrná sú po zbere v šupke rozprestreté na betónové piatie a sušené na priamom slnku. Samozrejmosťou je pravidelné obracanie. Kávová šupka sa zo zŕn odstraňuje až po usušení, potom sa zrná ďalej spracovávajú na export.
Rafael Vinhal je najstarší syn Alfonsa a Marcélie, ktorý odštartoval tretiu generáciu farmárov na tejto rodinnej farme. Rafael je zodpovedný za komerčný rozvoj farmy a značky Vinhal. Nikdy predtým neexportoval priamo a teraz je to jeden z jeho hlavných projektov. Brazília funguje hlavne na báze kávového monopolu a výkupných kooperatív, priamy obchod je tu zatiaľ novinkou. Rafael patrí do generácie farmárov, ktorá sa zaujíma, kam ich káva doputuje, ktoré pražiarne s ich kávou pracujú a aký je konečný produkt ich niekoľkomesačnej driny.