COLOMBIA Finca Los Nogales - filter

Profil - banány, roiboos, karamelizovaný cukor, acidita pomaranča

Farmár - Oscar Hernandéz
Farma - Finca Los Nogales
Oblasť - Bruselas, Huila
Odrody - Colombia
Spracovanie - washed and fermented
Nadmorská výška – 1600-2000 mnm

Variant:
€15 €47 od €15
Dostupnosť: Skladom Skladom Zvoľte variant
COLOMBIA Finca Los Nogales - filter
Garancia čerstvosti
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý druhý deň
Doprava zdarma nad 40€
Doprava zdarma
nad 40€ SR a 50€ ČR
Osobný odber
Osobný odber
v pražiarni na Miletičovej 1, BA
Cez 10000 výdajných miest
Cez 10 000 výdajných miest
po celom Slovensku a ČR

Podrobný popis

Farma Los Nogales je rodinný podnik, preto je ťažké hovoriť iba o jedinom mene. Pre nás však túto farmu reprezentuje charizmatický Oscar Hernandéz, líder celého projektu. Oscar je tretí z generácie farmárov, ktorí pestujú kávu na juhu departementu Huila, blízko mestečka Bruselas. Je energický, vždy pozitívne zmýšľajúci a inovatívny človek nielen pre svoju rodinu, ale aj pre široké okolie. Jeho otec, Ricaurte Hernandéz bol prvým, ktorý dokázal to, čo my už dnes dávno vieme, že v Bruselas môžete nájsť tie najlepšie kávy z celej Kolumbie. V roku 2006 vyhral kolumbijský Cup of Excellence a ako hovoria miestni, vďaka nemu sa o nás začalo hovoriť. Ricaurte "umiestnil" Bruselas a s ním aj celý departament Huila na mapu výberovej kávy. No a Oscar pokračuje v tejto tradícii, vďaka nemu a jeho prístupu je Los Nogales centrom inovácií a informácií aj pre všetkých proaktívnych farmárov v okolí.

Na spracovanie tohto lotu v siedmich krokoch bola použitá odroda Colombia:
- Ručný zber čerešní.
- Tepelný šok – čerešne boli ponorené do vody s teplotou 80 stupňov, po dobu 30 až 60 sekúnd.
- Premytie a zbavenie floatérov, dezinfekcia premytých čerešní ozónom.
- Odlupovanie čerešní.
- Vytlačenie šťavy zo šupiek a zmiešanie tejto tekutiny s odslupnkovanými zrnami vo fermentačných plastových sudoch. Pridanie požadovaných mikroorganizmov, v tomto prípade takých, aby bol zaistený proces laktickej i alkoholickej fermentácie.
- Fermentácia po dobu 200 hodín.
- Premytie a sušenie po dobu 20 dní.