Na začiatku bol opustený statok, ktorý Enrique kúpil a začal renovovať. Postupne začal vysádzať odrody, o ktorých už vedel, že sú veľmi kvalitné a že sa pri správnom staraní sa o pôdu stanú tolerantnými a odolnými voči hrdzi. Chute, ktoré vznikajú v kávach, sú citrusové a kvetinové vďaka procesom, ktorými na farme kávu spracovávajú a fermentujú. Rozvíja nové chute, ale bez straty prvotných a základných chutí. Predovšetkým sa na farme Chelín sústredí na čistotu v dochuti.
Spôsob spracovania hydronatural natural je taký signature štýl spracovania Enriqua. Je to niekoľkodňový proces, kedy sa káva niekoľko hodín karbonicky maceruje v celej čerešni a potom sa aj v celej čerešni postupne a dlhú dobu suší. Káva má potom veľmi komplexné a čisté chute no zároveň krémové a jogurtové telo.
MEXICO - Finca Chelín - filter
Profil - med, mandarinková zmrzlina, biela čokoláda, pekanové orechy
Farmár -Enrique López Aguilar
Farma -Finca Chelín
Oblasť - Candelaria, Oaxaca
Odrody - Typica
Spracovanie - Hydro natural
Nadmorská výška – 1500 - 1780 mnm
Hmotnosť - 200g
Bodové hodnotenie – 87
Podrobný popis
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |