BRAZÍLIA - Vinhal blend - espresso
Profil - mrkvový koláč, perník, maslová sušienka, čokoláda
Farmár - Rafael Vinhal
Farma - Fazenda Estrela a Fazenda Recanto
Oblasť - Cerrado Minas, Minas Gerais
Odrody - Yellow a Red Catuai, Topázio, Icatu, Catucai, IBC12
Spracovanie - Natural
Nadmorská výška – 1100 mnm
Hmotnosť - 200g
Podrobný popis
História tejto farmy siaha až do sedemdesiatych rokov minulého storočia keď pán Zico zasadil prvé kávovníky. Od roku 2007 prestujú len výberovú kávu a sústredia sa na jej kvalitu a certifikáciu. Káva sa pestuje na dvoch farmách - Fazenda Estrela a Fazenda Recanto.
Zmes odrôd Yellow a Red Catuai, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12 je spracovaná klasickou suchou metódou. Teda, zrná sú po zbere v šupke rozprestreté na betónové dosky a sušené na priamom slnku. Samozrejmosťou je pravidelné obracanie. Kávová šupka sa zo zŕn odstraňuje až po usušení, potom sa zrná ďalej spracovávajú na export.
Rafael Vinhal je najstarší syn Alfonsa a Marcélie, ktorý odštartoval tretiu generáciu farmárov na tejto rodinnej farme. Rafael je zodpovedný za komerčný rozvoj farmy a značky Vinhal. Nikdy predtým neexportoval priamo a teraz je to jeden z jeho hlavných projektov. Brazília funguje hlavne na báze kávového monopolu a výkupných kooperatív, priamy obchod je tu zatiaľ novinkou. Rafael patrí do generácie farmárov, ktorá sa zaujíma, kam ich káva doputuje, ktoré pražiarne s ich kávou pracujú a aký je konečný produkt ich niekoľkomesačnej driny.