BRAZIL Rafael Vinhal Cocada - filter

Profil - kokosové mlieko, mandle, limetka

Farmár - Rafael Vinhal
Farma - Fazenda Estrela a Fazenda Recanto
Veľkosť farmy - 200ha
Oblasť - Cerrado Minerio, Minas Gerais
Odrody - Catucai 144
Spracovanie - Natural
Nadmorská výška – 980-2200 mnm

Bodové hodnotenie – 

€13,50
Dostupnosť: Skladom
BRAZIL Rafael Vinhal Cocada - filter
Garancia čerstvosti
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý druhý deň
Doprava zdrama nad 30€
Doprava zdrama
nad 30€ SR a 40€ ČR
Osobný odber
Osobný odber
v pražiarni na Miletičovej 1, BA
Cez 10000 výdajných miest
Cez 10 000 výdajných miest
po celom Slovensku a ČR

Podrobný popis

Rafael vytvoril super mikrolot, ktorý nazval podľa obľúbenej brazílskej sladkosti Cocada. Je to odroda Catuai 144, ktorú Rafael spracoval ako 2x fermentovanú fully washed kávu. Po mechanickom zbere a vytriedení pomocou floatingu, boli kávové čerešne fermentované 30 hodín aeróbne „nasucho“, teda v celých čerešniach voľne na vzduchu. Potom, aby teplota príliš nevzrástla, bola káva prudko schladená studenou vodou, prebehol tzv. termálny šok. Potom kávu zbavili šupiek a prebehla druhá fáza fermentácie, anaeróbna, teda bez prístupu vzduchu vo vode a celkovo trvala 190 hodín. Na záver bola káva odstredená a sušená po dobu 16 dní. Chuťový profil kávy je po kokosovom mlieku, mandliach a limetke, ktorý sa stal takým Rafaelovým signatúrom lotom.

Rafael Vinhal je najstarší syn Alfonsa a Marcélie, ktorý odštartoval tretiu generáciu farmárov na tejto rodinnej farme. Rafael je zodpovedný za komerčný rozvoj farmy a značky Vinhal. Nikdy predtým neexportoval priamo a teraz je to jeden z jeho hlavných projektov. Brazília funguje hlavne na báze kávového monopolu a výkupných kooperatív, priamy obchod je tu zatiaľ novinkou. Rafael patrí do generácie farmárov, ktorá sa zaujíma, kam ich káva doputuje, ktoré pražiarne s ich kávou pracujú a aký je konečný produkt ich niekoľkomesačnej driny.